Ei, en ole itsekään mikään täydellinen kuski auton ratissa. Liian herkkä kaasujalka on sukuvikana. Kirkkaalla säällä,kun on vähän liikennettä, Porvoon motarilla tai Lahdenväylällä tulee ajettua hieman ylinopeutta. Ei paljon mutta kuitenkin vähän.

Muutama asia suomalaisessa liikennekäyttäymisessä kuitenkin jurppii.

Ensinnäkin kiilaajat. Itse en pidä edellä ajavan peräpeilissä kiinni ajamisesta - varsinkin taajama-alueella. Jos taas jättää enemmän kuin yhden auton mentävän välin, niin eiköhän siihen jo joku höyrypää kiilaa. Joku joka kuitenkin joutuu odottamaan seuraavissa punaisissa valoissa .. Joku joka voi kiilaamisellaan vaarantaa liikenteen.

Toiseksi viime tipassa kaistan valitsevat. Kun esim. tulee Tuusulanväylää aamuruuhkassa, niin silloin tällöin joku muistaa valita esim. Kehä I:n kaistan viime sekunnilla ja pujottelee autojen välissä. Eikö ajamistaan voi suunnitella hieman etukäteen ja olla luottamatta hyvään onneen ja muitten kuskien valppauteen.

Kolmanneksi hituroijat moottoritiellä. Esim. Lahdenväylällä, tultaessa Helsingistä ja saavuttaessa Vantaan puolelle, vaihtuu nopeusrajoitus 100:sta 120:een. Muutaman kerran olen kokenut, kun joku ajaa vasenta kaistaa - jonka kai pitäisi olla nopeampi - 115:tä. Oikealla kaistalla on jono, joten sitä kautta ei pääse ohitse. Vasenta kaistaa köröttelevän taakse muodostuu myös jono - ja näin taas vaarannetaan liikennettä. Haikeana ajattelee esim. Saksan tai Italian moottoriteitä, joilla liikenne yleensä rullaa hyvin eteenpäin.