http://www.kaleva.fi/uutiset/kiviniemi-tarjoaa-yhteistyota-myos-oppositiolle/858540

"Keskustan uusi puheenjohtaja Mari Kiviniemi tarjoaa saman tien yhteistyötä opposition kanssa. Kiviniemi sanoi tuoreessa linjapuheessaan, että hän aikoo kutsua elokuussa koolle laajasti yhteiskunnan eri tahot miettimään, miten lamasta selviydytään sekä vahvistetaan työllisyyttä ja talouskasvua.Keskustan uusi puheenjohtaja Mari Kiviniemi tarjoaa saman tien yhteistyötä opposition kanssa. Kiviniemi sanoi tuoreessa linjapuheessaan, että hän aikoo kutsua elokuussa koolle laajasti yhteiskunnan eri tahot miettimään, miten lamasta selviydytään sekä vahvistetaan työllisyyttä ja talouskasvua."

Näin kesäloman alkajaisiksi Keskusta - vai pitäisikö kirjoittaa pienellä kirjaimella tällä hetkellä - järjesti kunnon draamaa puoluekokouksellaan. Moni näytelmäkirjailija voisi olla kateellinen.

Keskustaan minulla on melko ambivalentti suhde. Olen äänestänyt Tanja Karpelaa - silloin kun hän pääsi eduskuntaan. Olen myös äänestänyt Tellervo Renkoa opiskeluaikanani Oulussa: fiksua, aktiivista, hyvin vastuullista ihmistä. Toisaalta minulla on kotipaikkakunnaltani ,Iistä, melko kielteinen suhde tähän valtapuolueeseen. Keskustalla on Pohjois-Suomen kunnissa melkoinen valtahegemonia; puolueen määräenemmistön turvin tehdään kunnissa lähes, mitä halutaan. Kun soppaan lisätään monien keskustalaisten lestadiolaisuus - hyvin tuntemani lahko - soppa alkaa olla valmis. Iissä nykyisen Vasemmistopuolueen edeltäjä, SKDL, toi kaksine kansanedustajineen - isä ja poika - terveellistä vastapainoa liikaan sanelupolitiikkaan.

Silti toivon, Suomen kannalta, puolueelle uutta nousua Kiviniemen myötä. Uudet kasvot uusine ajatuksineen saattavat pelastaa puoluetta. Nyt pitää puhua asioista nidien oikeilla nimillä. Työllisyys, maahanmuutto, sosiaalipolitikka, lomautukset. Populismille ei nyt pitäisi olla tilaa.